Tickets Tot € 2,- korting
Tickets Tot € 2,- korting

Neushoornweekend

Vrijdag 22 september is het de dag van de neushoorn. Tijdens het Neushoornweekend (22 tot en met 24 september) zet het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund dit bijzondere, kwetsbare dier in het zonnetje. Ontdek alles over deze dikhuid en ontmoet neushoorn Thanos van wel heel dichtbij. Vier de dag van de neushoorn met ons mee!

Help de neushoorn

De Indische neushoorn heeft het moeilijk. Stropers jagen op de dikhuiden en gebruiken de hoorn als medicijn. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt projecten wereldwijd, ook het neushoornproject van International Rhino Foundation. Deze organisatie beschermt de Indische neushoorn tegen stropers en herintroduceert de dieren op plaatsen waar zij bijna zijn verdwenen. Tijdens het neushoornweekend kom jij hier alles over te weten en ontdek je hoe jij zelf kan helpen om de soort te beschermen. 

Neushoornweekend

Wat is er te doen? 

 • Krijg een meet & greet met de neushoornverzorger. Om 11.30 uur en om 14.30 uur beantwoordt deze dierverzorger al jouw vragen.
 • Geef tussen 12.00 en 16.00 uur een slinger aan het rad van de neushoorn. Raad het gewicht van een neushoorndrol of sprokkel het menu bij elkaar. Grote neushoornfans krijgen een coole plaktatoeage. Je vindt het rad bij het neushoornverblijf.
 • Bezoek het neushoornkraampje. Bewonder de posters van de winactie en ontdek nog meer over het neushoornproject. Ook is dit de plek om een leuk souvenir aan te schaffen, zoals neushoornpoep. Goede mest voor in je tuin!
 • Maak je eigen neushoornbutton en neushoornsleutelhangers tegen een kleine donatie aan het Wildlife Fund.
Neushoornweekend DierenPark Amersfoort

Win: word neushoornverzorger

Kinderen opgelet! Doe mee met de speciale winactie en word neushoornverzorger voor een dag. Drie winnaars krijgen een exclusieve ontmoeting met neushoorn Thanos. Doe mee!  

 • Creëer een inspirerende poster over neushoorns en het neushoornproject. Met deze poster motiveer jij anderen om zich in te zetten voor dit kwetsbare diersoort.
 • Knip, plak, teken of knutsel. Alles mag en kan!
 • Inspiratie nodig? International Rhino Foundation heeft voor jou de mooiste neushoorn kleurplaten en knutselwerken verzamelt.
 • Lever jouw kunstwerk uiterlijk zondag 17 september in bij de Gastenservice van DierenPark Amersfoort.
 • Binnen een week krijgen drie winnaars persoonlijk bericht.
 • De posters van de drie winnaars worden opgehangen in de neushoornstal. Tijdens dit weekend bewonderen alle bezoekers jouw werk.
 • Zondag 24 september mogen de winnaars samen met een vriendje of vriendinnetje de neushoornverzorger een handje helpen. Om 8.00 uur start jullie ‘werkdag’. Je helpt met schoonmaken, maakt een taart voor de neushoorn en natuurlijk ontmoet je Thanos van heel dichtbij.

Tickets

Bestel je tickets voor DierenPark Amersfoort en ontdek alles over de dikhuiden tijdens het neushoornweekend. Test jouw neushoornkennis en geniet van de andere (gratis) activiteiten.