Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Nachtaapje geboren

Er is een doeroecoeli geboren in DierenPark Amersfoort. “Het nachtaapje klampt zich stevig aan de vader vast. Net als bij veel andere kleine apensoorten zorgt niet alleen de moeder, maar ook de vader voor het jong”, vertelt dierverzorger Christel Broekman.

“Zo kan de moeder haar energie sparen om het jong te voeden. Dat zou haar niet lukken als zij het aapje ook nog altijd mee moet dragen.” Voorlopig klampt het nachtaapje zich nog vast aan de buik en rug van de ouders, maar na vier maanden is het jong te zwaar en gaat het zelf op ontdekking.

In het wild komt de doeroecoeli voor in de tropische regenwouden in Centraal- en Zuid-Amerika. “Gelukkig gaat het met de doeroecoeli als soort nog redelijk goed. Hoewel de nachtaapjes bedreigd worden door ontbossing, planten zij zich voldoende voort en is de populatie nu nog stabiel. Maar deze situatie zal snel veranderen als we niet in actie komen”, legt dierverzorger Christel uit. De regenwouden in Zuid-Amerika worden ernstig bedreigd en daarmee ook de leefomgeving van de doeroecoeli en andere diersoorten.

“Iedereen maakt kans om een naam voor het jong te verzinnen, zodra het geslacht bekend is”, vertelt Christel. “Door nu een donatie te doen via de actiesite van Het Glazen Huis, help je het oorspronkelijk leefgebied van de doeroecoeli én maak je kans om een naam te geven aan het pasgeboren nachtaapje in ons park.” DierenPark Amersfoort ondersteunt dit jaar 3FM Serious Request. De landelijke radiozender zet zich in voor het Wereld Natuur Fonds. In het Glazen Huis in Amersfoort worden 24 uur per dag verzoekplaten gedraaid om geld in te zamelen voor het beschermen en herstellen van de regenwouden van Zuid-Amerika. “Doneren voor de doeroecoeli en de vele andere dieren in Zuid-Amerika kan via de actiesite van 3FM Serious Request. Het pasgeboren nachtaapje is in DierenPark Amersfoort nu te bewonderen in het nachtdierenhuis.”