Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Leeuwenwelpen ontdekken buitenverblijf

De twee leeuwenwelpjes verkennen voor het eerst hun buitenverblijf in DierenPark Amersfoort. “Met grote nieuwsgierigheid onderzoeken zij hun omgeving en daarbij wordt geen kei, bosje of heuveltje overgeslagen”, vertelt dierverzorger Marc Belt. Het is een extra bijzonder moment, want de leeuwtjes maken ook kennis met vader Ramzes en tante Zaila.

“De welpjes genieten duidelijk van hun nieuwe omgeving. Favoriet is een grote hoop bladeren waarin zij heerlijk ravotten”, zegt Marc. Ook de andere leeuwen vinden zij maar wat interessant. “Vooral Zaila en de welpen zoeken elkaar flink op. Goed om te zien, is dat vader Ramzes heel rustig is en de kleintjes lekker hun gang laat gaan.”

De leeuwenwelpen, twee vrouwtjes, werden een paar weken geleden geboren en zijn het eerste nestje van moeder Sabi. “Zij gedraagt zich als een voltreffelijke moeder en houdt haar kroost nauwlettend in de gaten. Ook nu de jongen de eerste stapjes buiten zetten, verliest zij hen geen seconde uit het oog.” De afgelopen weken konden de welpen al op afstand wennen aan hun vader en tante en dat verliep goed. De komende dagen zullen zij hun familie vaker ontmoeten in het buitenverblijf. Vanwege de lockdown is DierenPark Amersfoort nu helaas gesloten voor bezoekers, maar vanaf 20 januari kan hopelijk iedereen de leeuwtjes bewonderen.