Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting
Tickets ZomerDeal: tot € 7,- korting

Leeuwenwelpen krijgen naam

De twee leeuwenwelpjes in DierenPark Amersfoort hebben een naam gekregen: Zuna en Sifra. De dierverzorgers hebben passende namen uitgekozen voor de twee zusjes. “De namen hebben een symbolische betekenis”, zegt dierverzorger Marc Belt.

“Zuna is een Afrikaanse naam die staat voor ‘weelde’ of ‘rijkdom’ en Sifra betekent ‘schoonheid’, vertelt Marc. “Maar ik denk dat uitleg eigenlijk overbodig is: geen grotere rijkdom dan deze leeuwenwelpen in hun verblijf te zien opgroeien en ravotten.”

Het gaat niet alleen goed met de welpen, maar ook met de rest van de leeuwenfamilie. “Sabi gedraagt zich als een voorbeeldige moeder, maar ook tante Zaila bekommert zich om de leeuwenwelpen en is regelmatig met de kleintjes aan het spelen”, legt Marc uit. Voor vader Ramzes was het wel even wennen: “Hij keek eerst de leeuw uit de boom, maar wordt steeds meer een ‘veilige haven’ voor de welpen; zij zoeken regelmatig de rust en bescherming bij hem op.” Op dit moment is het park gesloten wegens de verlenging van de lockdown, maar hopelijk kunnen bezoekers de leeuwenwelpen vanaf 9 februari weer bewonderen in DierenPark Amersfoort.