Plan je bezoek
Informatie en tickets
Plan je bezoek
Informatie en tickets
Dierenpark Amersfoort

Wat is er vandaag te doen?

11:00 uur - 11:05 uur Ontmoet de dierverzorger bij de chimpansees

12:00 uur - 12:05 uur Ontmoet de dierverzorger bij de kamelen

13:00 uur - 13:05 uur Ontmoet de dierverzorger bij de olifanten

14:00 uur - 14:05 uur Ontmoet de dierverzorger bij de roofdieren

15:00 uur - 15:05 uur Ontmoet de dierverzorger bij de schildpadden

Download de app voor details

< Parkagenda

Help de Dierverzorger

Weet je wat er allemaal komt kijken bij het verzorgen van de olifanten? Nou, zóveel dat onze dierverzorgers wel wat hulp kunnen gebruiken. Ervaar hoe het is om dierverzorger te zijn en krijg een kijkje achter de schermen. Olifantenpoep opruimen? Assisteren bij de training? Voer verstoppen in het verblijf? Jij draait je hand er niet voor om.

Poepscheppen bij de olifanten

Een uur voor openingstijd stap jij een stille dierentuin binnen. Aan de slag! Na het schoonmaken en poepscheppen mag jij meekijken bij de training. Hoe leren wij olifanten om hun bek te openen? Of hun poot op te tillen? Stel al je vragen en verstop daarna overal voer in het verblijf. Even later zie je de olifantenfamilie naar buiten komen om al het lekkers op te smikkelen.

Even praktisch …

Elke eerste zondag van de maand kun jij meedoen met Help de dierverzorger. De adviesleeftijd is vijf jaar en een groep bestaat uit maximaal twintig kinderen, dus wees er snel bij! Elk kind moet begeleid worden door een volwassene. Het programma begint om 8.00 uur en duurt één tot anderhalf uur. In de winter beginnen wij iets later, om 9.00 uur. Daarna kun je de rest van de dag lekker rondstruinen tussen alle andere dieren in het park.

Tip: trek oude kleren en laarzen aan!

Koop je kaartje online

Een kaartje voor Help de dierverzorger kost € 6,50 en deze kun je alleen online bestellen. Heb je geen Weekabonnement, dan betaal je naast dit ticket de reguliere entreeprijs van de dierentuin. Heb jij een kaartje maar wordt het slecht weer? Geen nood, binnen is er ook genoeg werk te doen.

De tickets voor 2018 zijn helaas uitverkocht. Houd de website in de gaten, de tickets voor 2019 komen snel weer online.

....