Plan je bezoek
Informatie en tickets
Plan je bezoek
Informatie en tickets
Dierenpark Amersfoort
< Dierennieuws

Glijd als een pinguïn

De winter is in aantocht en ons park maakt zich op voor een nieuwe editie van de Warme Winterweken. “De hele kerstvakantie is ons dierenpark omgetoverd tot een fonkelend winterpark”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Bezoekers kunnen de dieren ontmoeten in een park versierd met duizenden lichtjes en er is een sleebaan waar je vanaf duikt als een pinguïn.”

“Nu de winter om de hoek komt kijken, beginnen wij met de voorbereidingen voor deze sfeervolle weken”, aldus Hylke. “De kerstbomen zijn in aantocht en er worden steeds meer plekken in het park gecreëerd waar bezoekers kunnen opwarmen bij de dieren. Vanaf zaterdag 22 december wordt het hele park in warme wintersferen gedompeld, met gezellige kraampjes, een Magisch Winterwoud en gegarandeerd sneeuw!”

Tijdens de kerstvakantie zijn er speciale rondleidingen waarin gidsen vertellen over hoe dieren met warmte en kou omgaan. Uiteraard kunnen bezoekers ook zelf op pad en leidt een speciale route hen langs de warme binnenverblijven van de dieren. “Het hoogtepunt van de vakantie is tussen kerst en oud en nieuw, want tijdens de Warme Winteravonden is het park vier dagen lang tot ’s avonds geopend en wordt de dierentuin nóg sprookjesachtiger”, vertelt Hylke. De Warme Winterweken vinden plaats van 22 december tot en met 6 januari in ons park.

....