Tickets Tot € 9,50 korting
Tickets Tot € 9,50 korting

Eén groot dino-avontuur tijdens de DinoAdventures

Het is weer bijna tijd voor de DinoAdentures! In een vernieuwde, spannende en meeslepende dinowereld maak jij een tijdreis naar en door het verre verleden. Dit jaar zijn de DinoAdventures unieker dan ooit tevoren. Deze herfstvakantie stap jij in de tijdmachine. Je ontdekt de gigantische brachiosaurus en de razendsnelle velociraptor in hun natuurlijke leefomgeving. Glip tussen de ruziemakende T-rex en tricerotops door, maar al snel wacht alweer de volgende uitdaging op je… Ontsnap jij aan een van de grootste natuurrampen ooit?

Lars Minkema

Lars Minkema verzorgt met zijn collega’s de DinoAdventures. Jarenlang was hij Hoofd-Dinoranger, maar dit jaar is hij ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het evenement en coacht de Dinorangers.

Nieuwe DinoAdventures

Het Dinobos is vernieuwd en ook het dino-evenement is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Deze herfstvakantie zijn de DinoAdventures vrij toegankelijk voor iedereen. Je maakt een tijdreis naar miljoenen jaren geleden en bezoekt drie dinotijdperken, opeenvolgend: het Trias, Jura en Krijt.

DinoAdventures DierenPark Amersfoort
Het Dinobos is vernieuwd en ook het dino-evenement is dit jaar in een nieuw jasje gestoken.

Tijdens jouw reis ontdek je hoe de dinosauriërs vroeger leefden. Onderweg ontmoet je Dinorangers die zijn achtergebleven in het verre verleden. Zij doen onderzoek in en naar de verschillende dinotijdperken en hebben jouw hulp hard nodig. Je beleeft een groots, actief en leerzaam avontuur, maar er is dus ook een belangrijke taak voor jou weggelegd!

DinoAdventures DierenPark Amersfoort
Je beleeft een groots, actief en leerzaam avontuur, maar er is dus ook een belangrijke taak voor jou weggelegd!

De voorbereiding

Onze Dinorangers dragen hun rangerhoed al jaren en kennen het Dinobos als hun broekzak. Maar het vernieuwde Dinobos hebben zij ook nog niet eerder ontdekt. Om de rangers voor te bereiden op jullie komst, geef ik hen dinorangertraining. Tijdens deze training ontmoeten zij de dino’s weer na lange tijd en nemen wij samen het hele programma door. Zo zijn zij op-en-top voorbereid om van jou een echte dinokenner te maken.

DinoAdventures DierenPark Amersfoort
Onze Dinorangers dragen hun rangerhoed al jaren en kennen het Dinobos als hun broekzak. – Foto DinoAdventures 2021

Het is bijna zover!

Het is een spannend avontuur voor jong en oud, maar geloof mij: dit avontuur wil je absoluut niet missen! Neem vooral je stoere papa of mama mee, want zij willen natuurlijk ook zien hoe avontuurlijk en bijzonder de dinowereld is.

DinoAdventures DierenPark Amersfoort
Het is een spannend avontuur voor jong en oud. – Foto DinoAdventures 2021

Het is dus bijna zover: de Dinorangers en ik staan te trappelen om te beginnen. Dit jaar kan iedereen deelnemen. Wij hanteren geen minimumleeftijd en de hele route is rolstoelvriendelijk.

Stap in de tijdmachine en kijk vooral je ogen uit. Luister ook goed naar wat de Dinorangers allemaal ontdekken en beleef een fantastisch avontuur. Hoofd-Dinoranger Niels zal je nu een tipje van de sluier oplichten wat jou, als echte dinofan, te wachten staat…

Niels DierenPark Amersfoort

Niels Kruizinga is Hoofd-Dinoranger en reist met zijn mederangers naar het verre verleden. Hij is ook razend benieuwd naar de ontdekkingen die in het Dinobos plaatsvinden.

De DinoAdventures zijn één groot avontuur. Als Hoofd-Dinoranger is er voor mij een mooie taak weggelegd. Net als de bezoekers reis ik door alle drie de dinotijdperken. Ik ondersteun de Dinorangers die in elk tijdperk onderzoek doen en ik verzamel hun bevindingen. Ik ben natuurlijk ook razend nieuwsgierig naar wat zij allemaal ontdekken!

Terug in de tijd

Je stapt in de tijdmachine en komt in een stoere dinowereld terecht waar jij je ontzettend klein gaat voelen als je oog in oog staat met de gigantische langnekken. Jouw tijdreis begint rustig en gemoedelijk. Hoor jij de brachiosaurus in de verte al luid over de boomtoppen roepen?

DinoAdventures DierenPark Amersfoort
Je stapt in de tijdmachine en komt in een stoere dinowereld terecht.

Maar al snel staat de eerste uitdagingen op je te wachten: baan je een weg door het moeras, vind de moeder van het verdwaalde dinojong en zorg dat je ontsnapt aan de natuurrampen. Want onheil ligt op de loer! Met de Pterovlucht vlieg je als een echte pterodactylus naar het volgende tijdvak. Maar ben je daar wel veilig…?

Welke dino is gevaarlijk?

Elk tijdperk kent onheil. Jij moet er dus voor zorgen dat je ontkomt aan de natuurrampen en op tijd in het volgende tijdperk stapt. Daar stap je een nieuwe ‘dinowereld’ in, ontmoet je een nieuwe Dinoranger en ontdek je weer nieuwe vlees- en plantenetende dino’s. Ik geef je alvast een tip, zodat jij van tevoren al weet welke dinosaurus gevaarlijk is en welke geen vlieg kwaad doet: veel vleeseters lopen op twee poten, omdat zij snel achter hun prooi aan moeten rennen. Planteneters lopen op vier poten, zodat zij stevig staan. Zij hebben vaak ook een lange nek, zodat zij bij de lekkerste blaadjes kunnen die hoog in de boom hangen.

DinoAdventures DierenPark Amersfoort
Planteneters lopen op vier poten, zodat zij stevig staan. Zij hebben vaak ook een lange nek, zodat zij bij de lekkerste blaadjes kunnen die hoog in de boom hangen.

Kijk je ogen uit

In elk tijdperk kijk je je ogen uit en ontdek je meer dan twintig verschillende dinosoorten. Jouw tijdreis is avontuurlijk, actief en leerzaam. Er valt genoeg te beleven en veel te bewonderen. Kijk vooral je ogen uit naar de bijzondere dinosaurussen die miljoenen jaren geleden rondliepen over onze aardbol. Ik beloof je: je nieuwsgierigheid voor en enthousiasme over dinosaurussen zal worden geprikkeld!

DinoAdventures DierenPark Amersfoort
In elk tijdperk kijk je je ogen uit en ontdek je meer dan twintig verschillende dinosoorten.

De Dinorangers zijn dolenthousiast. Iedereen kijkt er ontzettend naar uit. Voor de rangers zijn de twee weken DinoAdventures een hoogtepunt in het jaar. Ik hoop dat veel bezoekers met een blije glimlach uit het Dinobos komen. Dat is de mooiste beloning!

Meer over de DinoAdventures