< Dierennieuws

Binnenkort: brilberen

Nieuwe bewoners: vanaf begin deze zomer verwelkomen wij brilberen! Twee brilbeerbroertjes worden de nieuwe bewoners van ons dierenpark.

De hoogte in!

De brilberen, die hun naam danken aan een bril-silhouet rondom hun ogen, zijn afkomstig uit een Duits dierenpark. In Amersfoort gaan zij het voormalige bruine berenverblijf bewonen. Dat verblijf wordt flink aangepast. De broers, Teju en Ariba, zijn drie jaar en echte belhamels. De dieren zijn heel nieuwsgierig, ravotten veel met elkaar, klimmen graag en zitten bijna nooit stil. De brilbeer is zelfs de enige berensoort die nooit in winterslaap gaat. Wij gaan ervoor zorgen dat de beren een verblijf krijgen waarin zij al hun energie kwijt kunnen, de hoogte in kunnen gaan, maar waar ook ruimte is om tot rust te komen. 

Bedreigd in het wild 

De brilbeer komt van oorsprong voor in de bergbossen van het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte. De dieren zijn met hun grote voorpoten erg goed klimmers en leven dan ook voor een groot deel in de bomen. Zij gebruiken de boomtoppen als schuilplek, slaapplek en halen er hun voedsel vandaan. Door de massale bomenkap voor bijvoorbeeld houtproductie en landbouw, verliezen zij in grote snelheid steeds meer leefgebied. Bij het nieuwe berenverblijf ervaar je hoe impactvol de vernietiging is van hun oorspronkelijke leefgebied en wat je eraan kan doen om de kap tegen te gaan.   

Binnenkort vertellen wij meer over het verblijf, maar zeker is dat het brilberenverblijf een groene uitstraling krijgt en dat ‘klimmen’ een belangrijk thema is voor de beren, maar ook voor jou als bezoeker. Blijf op de hoogte door ons te volgen via Instagram, Facebook en YouTube.  

....