Tickets Tot € 2,- korting
Tickets Tot € 2,- korting

Ons bos is jarig!

Dit jaar viert DierenPark Amersfoort haar 75e verjaardag en jij bent uitgenodigd! Op 22 mei 1948 opende het park haar deuren voor de allereerste bezoeker. Sindsdien ontdek je de natuur in ons bos vol avontuur. Dit jaar staan we bij deze rijke geschiedenis stil en beleef je hoe het bos van DierenPark Amersfoort nog steeds in ontwikkeling is.

Het hele jaar feest

Al 75 jaar ontdekken kinderen in DierenPark Amersfoort op speelse wijze de natuur in ons bos vol avontuur. Duik daarom dit jaar in de rijke en bijzondere geschiedenis van het park en ontdek wat de toekomst ons brengt. Bezoek het Dwaalhof en verdwaal in de tijd. Bijzondere medewerkers laten door hun persoonlijke verhalen, grappige anekdotes, foto’s, en hun liefde voor dieren 75 jaar DierenPark Amersfoort opnieuw tot leven komen.

Ticket bestellen
75 jaar DierenPark Amersfoort

Wat kun je het hele jaar door doen?

 • Bezoek het Dwaalhof en verdwaal in de tijd. Ga op ontdekkingstocht, lees grappige anekdotes, word verrast door oude foto’s, herbeleef herinneringen en bekijk de liefde voor dieren en het park vanuit de ogen van bijzondere medewerkers. Je vindt het doolhof achter het station van de Berenboemel.
 • Ontdek nostalgische beelden, bijzondere winacties en unieke verhalen via onze sociale mediakanalen.
 • Met de start van het feestweekend wordt een jubileummagazine uitgebracht. Hierin blader je door de rijke geschiedenis van het park en krijg je een voorstelling van de toekomst.
 • Drie musea in Amersfoort organiseren tentoonstellingen over dieren en de natuur:
  • Mondriaanhuis: 11 maart t/m 17 september
   Bewonder hedendaagse kunst die op minimalistische wijze is afgebeeld. Tijdens de tentoonstelling ‘Vogels en Vissen’ worden dieren teruggebracht tot hun essentie.
  • Kunsthal KAdE: 3 juni t/m 3 september
   Hoe is de relatie tussen mens en dier door de eeuwen heen veranderd? De tentoonstelling ‘Wonderbaarlijke Wezens’ ontdek je welke (mythische) verhalen en geruchten rondgingen over de wonderbaarlijke ‘wilde’ dieren. Ook in DierenPark Amersfoort zie je deze tentoonstelling terug. Verschillende kunstwerken verrijken de magische dierenwereld.
  • Museum Flehite: 8 juli t/m 5 november
   Struin door de kleurrijke geschiedenis van DierenPark Amersfoort. Aan de hand van persoonlijke verhalen ervaar je hoe het park door de jaren heen is veranderd.

Podcast

Bijzondere medewerkers laten door hun persoonlijke verhalen, grappige momenten en hun liefde voor dieren 75 jaar DierenPark Amersfoort opnieuw tot leven komen. Duik in de bijzondere geschiedenis van het park én ontdek wat de toekomst ons brengt. Luister mee naar oud-dierverzorger Marjo Hoedemaker, eigenaresse Astrid Vis, Dierecteur Astrid Wassenaar en Hoofd-dierverzorger Willem Verdonck!