Tickets Tot € 5,- korting
Tickets Tot € 5,- korting
Ontmoet onze dieren

Varken

Leer meer over het bonte Bentheimer landvarken, een vriendelijke reus.

  • Lengte: 75 centimeter
  • Gewicht: 250 kilo
  • Leeftijd: Tot 12 jaar
  • Voedsel: Fruiteter Planteneter
  • Leefgebied: In het grensgebied van Duitsland en Nederland
  • Status: Onbekend
  • Weetje: Een mannelijke varken wordt een beer genoemd, het vrouwtje heet een zeug.

Leefgebied

Waar leven Bonte Bentheimers?

Rond het jaar 1800 werden deze varkens gefokt in het Duitse gebied Bentheimer, daar komt de naam vandaan. Inmiddels komen deze varkens veel voor in het grensgebied van Duitsland en Nederland.

varken

Varkens hebben een heel goede neus, zij ruiken nog beter dan honden! Daarom worden zij gebruikt om truffels te vinden onder de grond, dat zijn speciale paddenstoelen die mensen lekker vinden om te eten. Ook helpen zij de politie bij het opsporen van drugs.

Voedsel

Wat eten Bonte Bentheimers?

Varkens zijn alleseters. Zij zijn niet kieskeurig en lusten eigenlijk alles wel.

varken

Liefde en Opvoeding

Hoe worden Bonte Bentheimers geboren?

De varkens zijn gemakkelijk te herkennen, want zij hebben zwarte vlekken en oren die voor hun ogen hangen. Een mannelijke varken wordt een beer genoemd, het vrouwtje heet een zeug.

varken

De draagtijd van Bonte Bentheimer varkens is makkelijk uit te rekenen, die is namelijk precies drie maanden, drie weken en drie dagen! Er worden dan meestal acht tot tien biggetjes geboren. De kleintjes drinken twaalf weken lang bij hun moeder.

Heb je nog een dierenvraag?

Stuur je vraag naar Carlijn! Zij gaat iedere twee weken samen met een dierverzorger op zoek naar antwoorden op allerlei dierenvragen. Ga je mee? Bekijk ons YouTube-kanaal!

Dierenvraag insturen

Bekijk meer dieren...!

Met slurf of zonder slurf. Kwispelend of brullend. Kakelbont of camouflage. Sommige dieren moet je gewoon met je eigen ogen zien.